Erdei iskola

Fogadónk helyi adottságai miatt igen kiválóan megfelel az erdei iskolák követelményeinek, távol a nagyvárosok zajától, rossz levegőjétől a városi gyerekek számára új lehet az itt élő emberek közvetlensége, vendégszeretete, nyugodt életritmusa. A fogadó udvarán homokozó, pinpong asztal és nagy füves, játszásra alkalmas terület várja a gyerekeket.

Erdei iskola:

4 éjszaka/ 5 nap (április 1-június 15. között, szeptember 1-től október 31-ig) 14 éves korig.

 •  46 000.- Ft/ fő/4 éj, teljes ellátással

Önellátásra is lehetőség van, jól felszerelt konyha áll rendelkezésre, ez esetben a díj: 7000,- Ft/fő/éj. A konyha használat díja: 10 000,- Ft/nap.

Étkezés:

 • Hétfő VACSORA
 • Kedd REGGELI EBÉD VACSORA
 • Szerda REGGELI EBÉD VACSORA
 • Csütörtök REGGELI EBÉD VACSORA
 • Péntek REGGELI

További étkezések 2 300.- Ft/ fő/ étkezés!

Osztálykirándulás:

2 éj/ 3 nap 20200-22500,- Ft/fő/2 éj, önellátás esetén: 7500-8500,- Ft/fő/éj korosztálytól függően.

Étkezés:

 • 1 nap VACSORA
 • 2 nap REGGELI VACSORA
 • 3 nap REGGELI

További étkezések 2 300.- Ft/ fő/ étkezés!

 

Fakultatív programok:

Bőrdíszműves program: 30 000,- Ft/ 3 óra 25 főig, 25főtől kérje egyedi ajánlatunkat.

Kézműves foglalkozásunkon a gyermekek és felnőttek számára is egyaránt érdekes tárgyak elkészítését tanulhatják meg, amelyek a magyar hagyományokat is idézik. Így készíthetnek a foglalkozásokon barackmag sípot, feketedió nyakláncot, egyszerű hangadó eszközöket, nádsípot, madárhangutánzó eszközt, bőrékszereket, karkötőket, nyakláncokat, fonásokat, egyszerűbb tárgyakat, pl. tolltartót, erszényt, tarisznyát.Bőrdíszművesünk: Krasznai Gyula
Jurta állítás:
Időtartam: 3 óra
Ár: 60 000,- Ft
Visszatekintés őseink életébe. Jurta fölállítása a gyerekekkel közösen, majd berendezések elhelyezése, díszítés, lakhatóvá tétel.
Szokások ismertetése: öltözködés, viselkedés, fegyverzet bemutatása.
Íjászat:
Időtartam: 1-1,5 óra
Ár: 1200,- Ft/fő, de minimum 25 000,- Ft.
Rövid ismertetés az íj létrejöttéről, fontosságáról, fejlesztéséről.Megismerkednek a gyerekek a magyar íjjal és tartozékaival (tegez, íjhurka, puzdra stb.). Különböző rendeltetésű nyílvesszők bemutatása. Az ismertető után mindenki kipróbálja a magyar íjjal való célba lövést.
Vadászfegyverek és trófeák.
A Börzsöny vadjai.
Időtartam: 1,5 óra
Ár: 1200,- Ft/fő
A vadászfegyverek ismertetése: sörétes és golyós.
Trófeák felépítése, fejlődésének bemutatása, kikészítése és eplikálása.
Középkori lovagi bemutató: 80 000,- Ft

A XIV – XV. század nehézpáncélos hadviselésének bemutatását, felelevenítését célul kitűző Börzsöny Nehézgyalogság nevezetű hagyományőrző csapat bemutatója korhű öltözékben és fegyverzettel.

Megelevenednek a középkori szokások, lovagi párviadalok, istenítéletek, boszorkányüldözések a közönség ill. a résztvevők bevonásával, az Önök igényeihez igazodva…

Lehetőségek: lovagi táborállítás,”interaktív”  fegyverbemutató, inkvizíció,próbatételek kicsiknek és nagyoknak, néhány órás és akár egész napos programmal.
A programoknál az árak az ÁFA-t nem tartalmazzák, nettó árak.

Börzsönyi Hiúzok programja Sziva Zoltán vezetésével borzsonyihiuzok@gmail.com, árakat személyesen kell egyeztetni Zoltánnal. tel: 06 30 293 2047

 •  Kalandprogram a körül ölelő hegyekben
 • Vezetett túra a Börzsöny-hegységben
 • Erdei iskolás programok (vezetett túra, tájékozódási ismeretek, térkép használat, a Börzsöny-hegység kialakulása, állat-és növényvilágának ismertetése)