Diósjenő és környéke nagyon gazdag várromokban, erdőkben, látnivalókban. Ha valaki nem szeretne messzire menni, a környéken találja - a fogadó nevét is adó - Kámor várait, melyekhez sok nagyon érdekes legenda is fűződik. Havalaki a túrázást részesíti előnyben, a környékbeli túraútvonalak gazdag választéka áll rendelkezésére. Azoknak is van ajánlatunk, akik a sok gyaloglás helyett inkább kocsiba ülnénk, és felfedeznék a környéket.

Erdei Kalandpark

A Börzsöny lábánál az erdőben fákra felfüggesztett kalandpark egyaránt várja a fiatalabb és idősebb korosztályt is! Kalandpark felhőtlen szórakozási lehetőségeket kínál az ide látogatóknak. A kalandpark előre egyeztetett időpontbanüzemel!

Link: www.play-kalandpark.hu 

 

Sportcentrum

A sportcentrum rendelkezik egy műfüves focipályával, egy edzőteremmel, amely tartalmaz külön kondi, kardió és közösségi termet. 

Link: www.borzsonysport.hu

 

Boróka-ház

Diósjenő új civil közösségi központja.

Ajánljuk a környéket, Diósjenőt, Nógrádot és Závoztetőt érintően kényelmesen körbe vonatozhatja a környéket, akár 20 főtől 1-2 óra alatt! 

A kisvonat csak előre egyeztetett időpontban üzemel! 

Link: www.borokaegyesulet.com

 

Diósjenői horgásztó

A horgásztó területe 27 hektár. A tó vízutánpótlását a Börzsöny hegységből folyó "Jenői" patak biztosítja. A tavat körülvevő nád,gyékény és sás miatt csak az épített 104 db horgászállásról történő horgászat engedélyezett.

Link: www.diosjenoi-horgaszto.com

Vadaspark

A vadasparkban természetes élőhelyén szemlélhetőek meg a fenséges gímszarvasok, a dámvadak viselkedése, a muflon kosok vad összecsapásai és a vaddisznó családok vidám csörtetése.

Link: www.nogradivadaspark.hu

Ha megcsodáltuk a vadaspark szépségeit, akkor ugyanebben a kis faluban tegyünk egy sétát a Nógrádi-várban. Jellegzetes sziluettjét a lőportorony égbenyúló maradványa adja. Autóval könnyen megközelíthető, de a közelsége miatt gyalogszerrel is bátran nekivághatunk az útnak.

Seholsziget

Éljen át egy felejthetetlen kalandot, természetközeli, festői környezetben, az egyedülálló stílusú Seholsziget élményparkban. Parkunkban, a város nyüzsgése után a családok megtalálják a nyugalmat, békességet, harmóniát.

Diósjenőhöz közel, Nőtincsen található. 

Link: www.seszi.hu

 

Kemencei strand

A kemencei strand az egyik legjobb kikapcsolódási lehetőség a Börzsöny nyugati oldalán. Hideg vizes, feszített víztükrű medence és a gyermekeknek pancsoló áll rendelkezésre, ha esetleg valaki megéhezne, akkor a strand területén található büfében melegszendvicsek és üdítők biztosan kielégítik az igényeket.

Jurta fölállítás:
Időtartam: 3 óra
Ár: 30 000,- Ft

Visszatekintés őseink életébe. Jurta fölállítása a gyerekekkel közösen, majd berendezések elhelyezése, díszítés, lakhatóvá tétel. Szokások ismertetése: öltözködés, viselkedés, fegyverzet bemutatása.

A városi gyerekek számára új lehet az itt élő emberek közvetlensége, vendégszeretete, nyugodt életritmusa.. Az ellátásról saját éttermünkben, falusi ízekkel fűszerezett konyhánkban gondoskodunk. Az állatokat kedvelő gyerekeket az istállókban lovak, csikók, csacsik, kecskék, birkák, szarvasok, baromfiudvar és kutyusok, cicák várják.