Diósjenő és környéke nagyon gazdag várromokban, erdőkben, látnivalókban. Ha valaki nem szeretne messzire menni, a környéken találja - a fogadó nevét is adó - Kámor várait, melyekhez sok nagyon érdekes legenda is fűződik. Havalaki a túrázást részesíti előnyben, a környékbeli túraútvonalak gazdag választéka áll rendelkezésére. Azoknak is van ajánlatunk, akik a sok gyaloglás helyett inkább kocsiba ülnénk, és felfedeznék a környéket.

Erdei Kalandpark

A Börzsöny lábánál az erdőben fákra felfüggesztett kalandpark egyaránt várja a fiatalabb és idősebb korosztályt is! Kalandpark felhőtlen szórakozási lehetőségeket kínál az ide látogatóknak. A kalandpark előre egyeztetett időpontbanüzemel!

Link: www.play-kalandpark.hu 

 

Sportcentrum

A sportcentrum rendelkezik egy műfüves focipályával, egy edzőteremmel, amely tartalmaz külön kondi, kardió és közösségi termet. 

Link: www.borzsonysport.hu

 

Boróka-ház

Diósjenő új civil közösségi központja.

Ajánljuk a környéket, Diósjenőt, Nógrádot és Závoztetőt érintően kényelmesen körbe vonatozhatja a környéket, akár 20 főtől 1-2 óra alatt! 

A kisvonat csak előre egyeztetett időpontban üzemel! 

Link: www.borokaegyesulet.com

 

Diósjenői horgásztó

A horgásztó területe 27 hektár. A tó vízutánpótlását a Börzsöny hegységből folyó "Jenői" patak biztosítja. A tavat körülvevő nád,gyékény és sás miatt csak az épített 104 db horgászállásról történő horgászat engedélyezett.

Link: www.diosjenoi-horgaszto.com

Vadaspark

A vadasparkban természetes élőhelyén szemlélhetőek meg a fenséges gímszarvasok, a dámvadak viselkedése, a muflon kosok vad összecsapásai és a vaddisznó családok vidám csörtetése.

Link: www.nogradivadaspark.hu

Ha megcsodáltuk a vadaspark szépségeit, akkor ugyanebben a kis faluban tegyünk egy sétát a Nógrádi-várban. Jellegzetes sziluettjét a lőportorony égbenyúló maradványa adja. Autóval könnyen megközelíthető, de a közelsége miatt gyalogszerrel is bátran nekivághatunk az útnak.

Seholsziget

Éljen át egy felejthetetlen kalandot, természetközeli, festői környezetben, az egyedülálló stílusú Seholsziget élményparkban. Parkunkban, a város nyüzsgése után a családok megtalálják a nyugalmat, békességet, harmóniát.

Diósjenőhöz közel, Nőtincsen található. 

Link: www.seszi.hu

 

Kemencei strand

A kemencei strand az egyik legjobb kikapcsolódási lehetőség a Börzsöny nyugati oldalán. Hideg vizes, feszített víztükrű medence és a gyermekeknek pancsoló áll rendelkezésre, ha esetleg valaki megéhezne, akkor a strand területén található büfében melegszendvicsek és üdítők biztosan kielégítik az igényeket.